Kesäveden jakelussa ongelmia – vesi loppuu

Hei,

Kesäveden käytössä on ollut selkeästi iso muutos kulutuksessa parin päivän sisällä ja sen takia kaivoista vesi on lähes loppunut!

On selvää, että saaressa on tällä hetkellä paljon osakkaita lomailemassa, mutta se ei suoraan selitä sitä, että parissa vuorokaudessa on käytetty noin 50 000 litraa vettä. Tilannetta on tutkittu illan ajan ja mitään merkkiä siitä, että jossain olisi iso vuoto, ei ole ilmennyt.

Kesävesi on tarkoitettu talousvedeksi, kuten ruoan laittoon, astioiden ja pyykin pesuun, kylpemiseen ja ehkä pienen lasten altaan täyttöön lasten iloksi.

Kesävettä ei tule käyttää nurmikon, kasvimaan tai ison kukkaistutuksen kasteluun varsinkaan näin keskellä lomakautta.

Myöskään paljujen tai mahdollisten isompien uima-altaiden tai poreammeiden täyttö kesävedellä on kielletty. Tähän voi hyödyntää hyvin joko merivettä tai kuten eräs osakas mallikkaasti oli tilannut vettä säiliöautoilla. Lisäksi kasvien kasteluun voi myös käyttää merivettä, mistä toinen osakas otti selvää aikoinaan Helsingin Sanomien lehden Kysy Kirstiltä palstalla.

Eli kaikella tällä toisia kunnioittavalla toiminnalla takaamme, että vesi riittää päivittäisiin askareisiin.

Jatkamme asian tutkimista perjantain aikana ja koetamme taata veden saannin kaikille arkisiin tarpeisiin. Automatiikka säätelee sitä, milloin pumput pumppaavat vettä verkostoon ja se on ajoittaista tällä hetkellä.

Lämmintä kesä iltaa: Vesihuolto

1 kommentti tuotteelleKesäveden jakelussa ongelmia – vesi loppuu

 1. Hei
  Olen eläkkeellä oleva VTTn vesienkäytön vaikutusten tutkija. Mökki Rågön Rantatiellä, oma porakaivo. Aihe alkoi mietityttää monestakin syystä:
  – saaren vesivarat on aina rajalliset. Vaikka monella on oma kaivo niin vaikuttaako niiden vedenkulutus myös keskuskaivon tilanteeseen?
  – mökeistä moni on jo omakotitalo mitä tulee vedenkulutukseen ja vesiteknologiaan. Olisi kiinnostava tietää voiko hyvin varustellun mökin keskimääräistä vedenkulutusta arvioida. Riittääkö tulevaisuudessa se ettei kukkia kastella vaan pitäisikö kulutusta vähentää vielä jotenkin muuten? Väliaikaisesti siis, kun on kuivaa kuten nyt

  Edelläesitetyt kysymykset antaisivat taustatietoa jos kuivia kausia tulee tulevaisuudessa lisää

  Terveisin
  Helena

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*