ENSI VIIKON TAPAHTUMIA JA LISÄTIETOA KAISLAN NIITOSTA

Hyvät osakkaat,

Ensi viikon tapahtumia Rågössä:

  1. Keskustelutilaisuus Rågservicen hallituksen kanssa saaren asioista ja mahdollisuus tutustua muihin rågöläisiin tiistaina 16.7 klo 16-17 Rågö Kioskilla.
  2. Yhtiön uima- ja saunarantojen sekä laitureiden läheisyydessä tehdään koneellista kaislikon niittoa tiistaista 16.7 alkaen muutamana päivänä. Olemme saaneet joitakin kysymyksiä niitosta osakkailta, joten alla enemmän tietoa niitosta.
  3. Kvidjenålsfladanin Suojeluyhdistys Ry pitää tiedotus– ja keskustelutilaisuuden Kvidjenålsfladanin merenlahden tilasta keskiviikkona 17.7 klo 12-13 Rågö Kioskilla. Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:n toiminnanjohtaja Jaana Pönni alustaa tilaisuudessa rannikkovesien tilasta ja mökkiläisten vesiensuojelusta. Tilaisuuteen on kutsuttu myös Rågöläiset. Merenlahti sijaitsee aivan Rågön vesialueen naapurissa.
LISÄTIETOA KAISLIKON NIITOSTA: Niittoa tehdään Spituholmenin venelaiturin, Pohjoisrannan venelaiturin viereiseltä uimapaikalta sekä kaikkien kolmen yhtiön sauna-/uimarantojen läheisyydessä. Nämä ovat yhteisiä alueita ja kaikkien osakkaiden käytettävissä.
Osakkaat voivat tulla niiton jälkeen auttamaan rantojen siivouksessa irtokaislasta. Oma heinäharava mukaan!
Ruovikoiden niiton tavoitteena on mahdollistaa ja parantaa yhtiön venelaitureiden, veneenlaskupaikkojen ja sauna/uimarantojen käyttömahdollisuuksia. Kaislikon niittoja on jäänyt aikaisempina vuosina toteuttamatta ja umpeenkasvu heikentää merkittävästi käyttömahdollisuuksia. Niittoja tulee luonnollisesti suunnitelmallisesti jatkaa tulevina vuosina. Erityisesti laajojen ruovikkoalueiden umpeenkasvu heikentää alueen virkistyskäyttömahdollisuuksien lisäksi luonnon monimuotoisuutta. Niiton avulla parannetaan tällaisilla alueilla myös alueen kalakantojen kutumahdollisuuksia, linnuston pesimämahdollisuuksia sekä vähennetään kasvihuonepäästöjä ja ranta-alueiden umpeenkasvua. Lintujen pesinnän osalta suositeltava ajankohta on heinäkuun puolivälin jälleen.
Niittotyö on kilpailutettu ja Pikkalan kaislanleikkuu antoi edullisimman tarjouksen työn toteutuksesta. Työstä on tehty ELY-keskukselle ilmoitus säädösten edellyttämällä tavalla. Ruovikkojäte toimitetaan pääosin hyötykäyttöön.
Yt. Hallitus (Ari, Jaana, Jarmo, Heidi ja Timo)