SYYSTIEDOTE

Hyvä Rågöläinen!  

Varsinainen yhtiökokous pidettiin 22.9.2024 Calliolassa. Kokoukseen osallistui taas ennätysmäärä saarelaisia, ja kokouksessa oli edustettuna 80 osaketta. Kiitoksia kaikille, jotka osallistuitte kokoukseen. Hienoa että saaren asiat ja yhteisömme kehittäminen kiinnostavat. 

Kokouksessa hyväksyttiin talousarvio tilikaudelle 2024-25 ja päätettiin, että vuosimaksu on 614€/osake sisältäen 194€/osake lainanlyhennyksen. Kokouksessa päätettiin myös, että laiturimaksu on 80€/paikka. Tilitoimisto lähettää osakkaille laskun vuosimaksusta lokakuun alussa.  Laskun eräpäivä on 24.10.2024. Jos sinulla on haasteita hoitaa lasku kertamaksuna, ole yhteydessä hallitukseen (ragohallitus@gmail.com) ennen laskun eräpäivää niin sovitaan maksusuunnitelmasta.  

Timo Pulkkinen ja Jaana Pönni eivät olleet ehdolla hallitukseen, joten uusiksi hallituksen jäseniksi valittiin: Lasse Hartikainen ja Lasse Holopainen. Ari Vanhanen, Jarmo Gillberg ja Heidi Karlsson valittiin vanhoina jäseninä hallitukseen. 

Hallitus ja hallituksen sisäinen työnjako: 
Ari Vanhanen (puh 0408621766) – hallituksen puheenjohtaja, metsät ja niityt 
Jarmo Gillberg (vesilaitoksen puh 0449010278) – vesilaitos  
Lasse Hartikainen (0456074787) – saunat, laiturit ja rannat  
Lasse Holopainen (0458673340) – tiet ja jätehuolto 
Heidi Karlsson (0407593320) – hallinto ja viestintä  

Yhteydenotot toivotaan ensisijaisesti hallituksen yhteiseen sähköpostiin ragohallitus@gmail.com. 

Metsäsuunnitelma hyväksyttiin ja mahdollisten saatavien metsätulojen käytöstä annettiin hallitukselle valtuudet käyttää niitä kehityssuunnitelman mukaisiin investointeihin ja parannuksiin. Suunnitelmassa painotetaan metsien virkistysarvon säilyttämistä ja siinä on huomioitu luonnonsuojelullisia näkökohtia. Metsäsuunnitelman mukaiset hakkuut Pohjoismetsässä ja Rågönniemen pohjoisrannalla ja palokatkoalueella pyritään käynnistämään talvikaudella 2024-25. Ennen hakkuiden aloittamista hakattavat alueet tarkennetaan Metsäreviirin ja urakoitsijan kanssa. Lisäksi voidaan hakata yksittäisiä puita yhtiön mailta teiden varsilta ja tonttien rajoilta osakkaiden toiveiden mukaisesti. Hakkuut pyritään tekemään niin, että mahdollisimman suuri osa risuista kerätään koneellisesti pois metsistä ja metsäpohjaa rikotaan mahdollisimman vähän. Hallitus tiedottaa erikseen, kun hakkuuaikataulut tarkentuvat. 

Ohjeet osakkaille, jotka haluavat puita kaadettavan: 
Osakkaiden tulee pyytää puiden kaatoa sähköpostilla ja kertoa missä puut sijaitsevat. Kaadettavaksi haluttavat puut pitää merkitä punaisella nauhalla ja suojeltavaksi haluttavat sinisellä nauhalla. Nauhan on oltava kuitunauhaa, jota saa mm. rautakaupoista, IKH:sta, Tokmannilta ja Puuilosta ym. HUOM: Muovinauhojen käyttö merkitsemiseen on ehdottomasti kielletty! 

 Yhtiökokous päätti myös peurakannan vähentämisestä tekemällä sopimus paikallisen metsästysseura Kjulböle jaktlagin kanssa. Metsästysseuran jäsenten tulee vielä hyväksyä sopimus. Metsästysseura perustaisi ruokintapaikan turvalliseen paikkaan, jossa kaadot tapahtuisivat. Metsästysseura vastaa tarvittavien kaatolupien hakemisesta. Ensimmäiset peurat voitaisiin kaataa yhtiön alueella syksyllä 2025, mikäli sopimus syntyy. 

Muita yhtiökokouksen päätöksiä: 
– Vahvistettiin tilikauden 2022-23 tilinpäätös  
– Hallituksen palkkiot pysyvät ennallaan (puheenjohtaja 300€/kokous ja jäsen 100€/kokous) 
– Hyväksyttiin tilintarkastajan palkkio suoritettavaksi kohtuullisen laskun mukaan (tilikaudella 2023-  2024 oli 600€ + alv) 
– Tilintarkastajana jatkaa tilintarkastusyhteisö SYS Audit Oy (päävastuullinen tilintarkastaja Perttu Mettomäki)  
– Hyväksyttiin päivitetyt järjestyssäännöt 
– Päätettiin periaatteista koskien menettelyä yhtiön laskujen ja tilausten hyväksymisessä sekä omasta työstä maksettavista tuntipalkoista 
– Käsiteltiin osakasaloite koskien tonttiliittymiä ja länsirannan laitureita ja päätettiin molemmat asiat hallituksen esitysten mukaisesti 

Yhtiökokouksen pöytäkirja toimitetaan pyynnöstä sähköisesti osakkaalle. 

Muita ajankohtaisia asioita 

Vesilaitos suljetaan viikonloppuna 11-13.10.2024. Osakkaita pyydetään tarkistamaan, että tonttisulut ovat kiinni. Tonttisulut on oltava kiinni, jotta vesivahinkoja ei syntyisi, kun vesi keväällä avataan. Kaiken veden pois saanti verkostosta edellyttää myös tonttisulkujen kiinnipitämistä. Vesilaitos pyritään avaamaan vapuksi 2025 tai säiden salliessa aikaisemmin.  
Osakkaita pyydetään ilmoittamaan hallituksen sähköpostiin vuotavista suluista tai muista vuodoista. 

Yhtiön kolme yhteistä saunaa suljetaan samaan aikaan kun kesävesi suljetaan ja avataan taas keväällä, kun vesi on avattu. Länsirannan saunan lahonnut laiturin alkupää on korjattu syyskuun lopussa talkoovoimin. 

Venepuomien hankinnasta tehtyyn kyselyyn saatiin runsaasti vastauksia. Lähes kaikki vastanneet haluaisivat korvata poijun puomilla. Miten ja millaisilla järjestelyillä tämä voitaisiin toteuttaa tasapuolisesti pyritään selvittämään talven aikana. 

Rågön jäteastia tyhjennetään marraskuun alkupuolelle kerran viikossa maanantaisin. Talvella ja vielä maaliskuussa jäteastia tyhjennetään neljän viikon välein. Muistutuksena jälleen, että saaren jäteastia on vain talouden sekajätteille, eikä sinne saa laittaa isokokoista jätettä esim. patjoja tai pahvilaatikoita. Saaren ilmoitustaululle on laitettu lähimpien kierrätyspisteiden ja jäteasemien yhteystiedot.  

Teiden talviaurauksesta ja hiekoituksesta huolehtii edellisvuosien periaatteiden mukaisesti Svante Liljeberg. Mahdollisista puutteista teiden kunnossapidossa voi ilmoittaa hallituksen sähköpostiin. Omien tonttiteiden aurauksesta osakkaat voivat sopia suoraan Svanten kanssa. 

Hallitus käyttää pääasiallisena viestintäkanavana yhtiön verkkosivuja https://ragservice.fi. Lisäksi hallitus viestii ajankohtaisista asioista ilmoitustaululla saaressa kuten myös Rågöläiset Facebook-sivuilla. Voit tilata sähköposti-ilmoituksen uusista viesteistä yhtiön verkkosivuilta ’sähköposti’-kohdasta (https://ragservice.fi/sahkoposti).  

Yhtiön entinen pankki, Handelsbanken, lopettaa toimintansa Suomessa. Handelsbanken on myynyt pk-yritysliiketoimintansa Oma Säästöpankille (OmaSp). Sopimukset siirrettiin Handelsbankenista OmaSp:lle 1.9.2024. Yhtiön uusi pankkitili on FI18 4108 0013 0586 83. Osakkaille lähetettävissä vuosimaksulaskuissa on yhtiön uusi pankkitili.  

Jos jatkossa haluat yhtiön tiedotteet ja postin (yhtiökokouskutsu, vuosimaksut ym.) sähköpostitse niin ilmoita tietosi (nimi ja tonttitiedot) sekä sähköpostiosoitteesi yhtiön tilitoimiston sähköpostiin info@axeltilit.fi Myös osoitteenmuutokset ja kiinteistöjen omistajanvaihdokset ilmoitetaan samaan osoitteeseen. 

Yhtiön osoite: 
Oy Rågservice Ab c/o Axel Tilit Oy 
Ristipellontie 17 B 
00390 Helsinki 

Hyvää syksyä ja talvea kaikille saarelaisille  
toivottaa Rågservicen hallitus (Ari, Jarmo, Heidi, Lasse ja Lasse)